070 940 90 69 carina@clmdogs.se

Towa

Född: 2011-11-16  –  2020-11-16

4 st SM pinnar i Agility
2 st Cert i Agility
Inoff Lydnadschampion (blandras)
Rally RDN-RDF-RDA

 

Towa vår underbara kloka trygga tjej. Hon kom in i vårt liv i en period där jag absolut inte skulle ägna all min tid åt hundträning och tävlande. Jag hade paus, hade träffat Per, renoverade hus och tog hojkort. Därav blev det en blandras. Towa är den lugnaste hund jag någonsin har haft. Vi märkte knappt av hennes valptid. Men jag kunde ju inte riktigt hålla mig från träningen i alla fall. Nåt nytt kunde man ju prova nu när det inte var allvar längre. Varför inte agility. Det var superkul! Lydnad kunde jag inte tänka mig för hon var så otroligt lugn i alla lägen och jag är ju lite fartfixerad! Men hur det var så startade vi i alla fall till slut en lydnadstävling. Det gick över förväntan i gamla klass 1 vinst, klass två vinst och klass tre likadant. Vi gick vidare till elit tog 2 första pris och sen blev det regelrevidering och jag gav nästan upp. CIRKUSMOMENTET!
Då växte hornen, bara ett första pris till i nya Cl. III. Vi kirrade det och hon fick sin inoff titel, lydnadschampion. Vilken seger och vilken lycka!

Det rullade på i Agility och 2016 i ny säsong hade vi skrapat ihop 4 SM pinnar, vi behövde bara två till. Då fick jag neuroborrelia. Jag blev fruktansvärt sjuk och var totalt utslagen under ett halvår. När jag började friskna till var jag långt ifrån kapabel att ens kunna träna agility, så hela kvaltiden bara försvann. Vi kom aldrig tillbaka i agilityn. Det blev en kort intensiv karriär i Rally med diplom upp till avancerad. Då hade Vässa startat elitklass i sök, tagit 2 cert med fina poäng och det blev fokus på att kvala till SM i sök.Det var bara ork till sök under hela 2019.
Det blev dessvärre inga fler tävlingar för Towa.
Hösten 2020 var vi på en seniorkontroll hos Eva Laneek på Falkenbergs Djurklinik. Hon fick så mycket beröm för att hon var i så fin form. På eftermiddagen ringde Eva och jag hörde direkt att något var på tok. Towa hade skyhöga levervärden och Eva hade bokat en tid dagen efter för ett ultraljud.  Det visade sig vara en förstoppad gallblåsa. Det är inga bra odds på den diagnosen. Vi rycktes in i förtvivlan, vi provade att medicinera men det gav inget resultat. Towa fick somna in hemma hos oss tillsammans med hela sin flock.
Vad vi saknar dig vår älskade Towa!