”All in For” IGOR

Född 2020-09-05
HD X ED X

M: Vallhundens Hayli
F: Pen-Y-Borough Jack

Igor är en pigg, glad och mycket kärleksfull Border Collie.
Hans arbetsmoral går inte att ta miste på, den är hög och ger mig precis den energin som jag vill smittas av när jag tränar hund. Vi lägger små pusselbitar i lydnaden i både bruks och tävlingslydnad. Vi tränar spår, sök och uppletande och vallar lite smått. 

Det är lätt att överträna med en hund som är så arbetsvillig. Han är ju fortfarande en unghund och man får helt enkelt lägga band på sig i träningen. Jag älskar verkligen min Igor! Vi har väldigt kul när vi tränar, men han är en riktig utmaning i FFF ´´fucking fritt följ´´. Igor gäspar och tycker att detta momentet lätt kunde strykas. Jag vänder och vrider, tar det lugnt, går in i förhoppningar att Nu! Nu! har jag överlistat honom att förstå hur kul det är att dansa fram tillsammans… Jag misstänker att den här resan kommer att bli riktigt lååång och utmanande.

Lovemix ”Kiss my Ass” VÄSSA

Född 2014-12-20
HD B ED 0

M: Lovemix Best Hippie
F: Thelook: Red-Hot BBQ

Svensk Sökchampion med 5 cert.
DM vinnare sök 2018, 2019, 2021.
Hallandsmästare Bruks 2018, 2019.
SM Sök 2019, plac 5.
Lydnad klass 3.
Rallydiplom N-F-A.

Vässa är en rolig tjej som gett mig många glada skratt. Tyvärr har hennes liv varit kantat av en mängd skador som avlöst varandra.
Under hennes första löp blev hon så låg att man misstänkte Addisons sjukdom. Hennes puls sjönk från normala 60 ända ner till 38! Efter tre krångliga löp blev det en kastration. Hon är op för tonsillit 2 ggr. Hon har även brutit sin svans, men den lyckades vi mot alla odds få att läka.
Under 2020 var hon skadad hela året. Först en svårupptäckt Triceps som tog hela 6 månader att lokalisera. När den skadan var färdigbehandlad drog vi sakta igång träningen igen var hon plötsligt halt på vänster bakben?

En trolig knäledsinflammation konstaterades och hon beordrades koppelrastning i 8 veckor. Efter 3 månaders vila, började jag sakta att bygga upp henne igen. Det blev bakslag direkt. Iväg och röntgade rygg, höfter, bägge bak- benen och tårna. Ingen atros, inget trasigt korsband, fin rygg och fina höfter, men en skada på ett av dom två små fallabellabenen som sitter bakom knät. Nu hade vi det att utgå ifrån och börjar sakta om igen. För Vässas skull hoppas jag att hon får bli frisk och komma tillbaka till våra roliga träningar och tävlingar tillsammans många år till.

Till slut händer det!
Den 26 sep 2021 var det DM i sök i Varberg, vi chansade och kastade in en anmälan i sista stund. Jag hade inte tänkt att vi skulle starta någon tävling detta året. Men…
Det slutade med vinst och ett Cert!
Summering av tävlingen var ett bra sök med tanke på träning, ett mindre bra uppletande och en sjukt grym lydnad där vi endast tappade 18,25 poäng!
Inga kvalpoäng till SM den här tävlingen, Men så bra jobbat av Vässa!
Banor från Bästa Starten ”is da shit!

Towa

Född: 2011-11-16  –  2020-11-16

4 st SM pinnar i Agility
2 st Cert i Agility
Inoff Lydnadschampion (blandras)
Rally RDN-RDF-RDA

 

Towa vår underbara kloka trygga tjej. Hon kom in i vårt liv i en period där jag absolut inte skulle ägna all min tid åt hundträning och tävlande. Jag hade paus, hade träffat Per, renoverade hus och tog hojkort. Därav blev det en blandras. Towa är den lugnaste hund jag någonsin har haft. Vi märkte knappt av hennes valptid. Men jag kunde ju inte riktigt hålla mig från träningen i alla fall. Nåt nytt kunde man ju prova nu när det inte var allvar längre. Varför inte agility. Det var superkul! Lydnad kunde jag inte tänka mig för hon var så otroligt lugn i alla lägen och jag är ju lite fartfixerad! Men hur det var så startade vi i alla fall till slut en lydnadstävling. Det gick över förväntan i gamla klass 1 vinst, klass två vinst och klass tre likadant. Vi gick vidare till elit tog 2 första pris och sen blev det regelrevidering och jag gav nästan upp. CIRKUSMOMENTET!
Då växte hornen, bara ett första pris till i nya Cl. III. Vi kirrade det och hon fick sin inoff titel, lydnadschampion. Vilken seger och vilken lycka!

Det rullade på i Agility och 2016 i ny säsong hade vi skrapat ihop 4 SM pinnar, vi behövde bara två till. Då fick jag neuroborrelia. Jag blev fruktansvärt sjuk och var totalt utslagen under ett halvår. När jag började friskna till var jag långt ifrån kapabel att ens kunna träna agility, så hela kvaltiden bara försvann. Vi kom aldrig tillbaka i agilityn. Det blev en kort intensiv karriär i Rally med diplom upp till avancerad. Då hade Vässa startat elitklass i sök, tagit 2 cert med fina poäng och det blev fokus på att kvala till SM i sök.Det var bara ork till sök under hela 2019.
Det blev dessvärre inga fler tävlingar för Towa.
Hösten 2020 var vi på en seniorkontroll hos Eva Laneek på Falkenbergs Djurklinik. Hon fick så mycket beröm för att hon var i så fin form. På eftermiddagen ringde Eva och jag hörde direkt att något var på tok. Towa hade skyhöga levervärden och Eva hade bokat en tid dagen efter för ett ultraljud.  Det visade sig vara en förstoppad gallblåsa. Det är inga bra odds på den diagnosen. Vi rycktes in i förtvivlan, vi provade att medicinera men det gav inget resultat. Towa fick somna in hemma hos oss tillsammans med hela sin flock.
Vad vi saknar dig vår älskade Towa!

 

Tess

Född

M:
F:

Uqie

Falkvindens UQIE

Född

M:
F:

Ira

Spinoys Ireene IRA

Född

M:
F:

Caddie

Spinoys Cerberus ”CADDIE”

Född

M:
F:

Samarbetspartners

CLMDOGS - Hundkurser, Temadagar, Privat träning och Läger. Hundträning som bygger på glädje, känsla och kreativitet.