070 940 90 69 carina@clmdogs.se

”All in For” IGOR

Född 2020-09-05
M: Vallhundens Hayli
F: Pen-Y-Borough Jack

Igor är en pigg, glad och mycket kärleksfull Border Collie.
Hans arbetsmoral går inte att ta miste på, den är hög och ger mig precis den energin som jag vill smittas av när jag tränar hund.
Vi tränar/tävlar bruks i både spår och sök. Under 2023 så fick vi även möjligheten att delta i SBK_Talangtrupp 2024.

Vi startade året den 3 april 2022 med att göra ett fint MH i Falkenberg. Han är en social och nyfiken kille, med bra dådkraft och är skottfast. Därefter startar hans tävlingskarriär.
2022-04-10  APPELL SPÅR i Borås plac 1, 233,5p
2022-05-01 STARTKLASS i Ullared plac 1, 185,5p
2022-06-29 LYD KLASS I i Smålandsstenar plac 1, 301,5p
2022-11-05 LYD KLASS II i Ullared plac 1, 288p  
2022-09-18 LGR KLASS SPÅR i Mark plac 1, 481p
2023-09-09 HGR KLASS SPÅR i Halmstad plac 1, 531p  
2023-09-16 LGR KLASS SÖK i Kungsbacka plac 1, 537,5p 

Lovemix ”Kiss my Ass” VÄSSA

Född 2014-12-20
HD B ED 0

M: Lovemix Best Hippie
F: Thelook: Red-Hot BBQ

Svensk Sökchampion med 8 cert.
DM vinnare sök 2018, 2019, 2021.
Hallandsmästare Bruks 2018, 2019, 2021.
SM Sök 2019, plac 5.
Kvalat in till SM Sök som Sveriges fjärde bästa sökhund 2023.
Tyvärr bröt vi efter söket tillsammans med ytterligare 5 ekipage.
Lydnad klass 3.
Rallydiplom N-F-A.

Vässa är en rolig tjej som gett mig många glada skratt. Tyvärr har hennes liv varit kantat av en mängd skador som avlöst varandra.
Under hennes första löp blev hon så låg att man misstänkte Addisons sjukdom. Hennes puls sjönk från normala 60 ända ner till 38! Efter tre krångliga löp blev det en kastration. Hon är op för tonsillit 2 ggr. Hon har även brutit sin svans, men den lyckades vi mot alla odds få att läka.
Under 2020 var hon skadad hela året. Först en svårupptäckt Triceps som tog hela 6 månader att lokalisera. När den skadan var färdigbehandlad drog vi sakta igång träningen igen var hon plötsligt halt på vänster bakben?

En trolig knäledsinflammation konstaterades och hon beordrades koppelrastning i 8 veckor. Efter 3 månaders vila, började jag sakta att bygga upp henne igen. Det blev bakslag direkt. Iväg och röntgade rygg, höfter, bägge bak- benen och tårna. Ingen atros, inget trasigt korsband, fin rygg och fina höfter, men en skada på ett av dom två små fallabellabenen som sitter bakom knät. Nu hade vi det att utgå ifrån och börjar sakta om igen. För Vässas skull hoppas jag att hon får bli frisk och komma tillbaka till våra roliga träningar och tävlingar tillsammans många år till.

Till slut händer det!
Den 26 sep 2021 var det DM i sök i Varberg, vi chansade och kastade in en anmälan i sista stund. Jag hade inte tänkt att vi skulle starta någon tävling detta året. Men…
Det slutade med vinst och ett Cert!
Summering av tävlingen var ett bra sök med tanke på träning, ett mindre bra uppletande och en sjukt grym lydnad där vi endast tappade 18,25 poäng!
Inga kvalpoäng till SM den här tävlingen, Men så bra jobbat av Vässa!
Banor från Bästa Starten ”is da shit!

Mer strul gjorde sig till känna fram i november samma år, Vässa vill inte bli helt fräsch utan blir nu kort och stram i sitt högra bakben… suck! I början av dec startar jag upp en behandling med chockwave på Hälsa och Helhet i Kungsbacka. Där går vi regelbundet fram till mars. Under tiden har jag simmat henne och sakta börjat att fysträna. Drar försiktigt igång henne i söket igen och startar på årets DM 2022 SÖK i Falkenberg den 24 april. Vässa gör ett magiskt sök men får tyvärr bara 2 figgar högsta betyg på 2 figg är 7, vi tappade alltså 90p! surt sa räven. Trots det vinner vi DM på endast 515 p. Allt är lugnt fram till augusti, Vi tränar på men väldigt sparsamt, hon får små bakslag då och då men inget kvarstående. Den 25 sep är det SÖK i Varberg 6 startande och hon smäller till med 608,25 p!
Gör sitt bästa resultat nånsin på lydnaden på 255,75! Alltså lilla Vässa! Hon blir 8 år i dec och det har varit en kantig väg, tänk om vi lyckas med en tävling till, vi jobbar på det skall ni veta.
Vässa fick till ytterligare en fin tävling i Falkenberg på 607p och är därmed med råge kvalificerad till SM 2023. Nu skall hon bara hålla sig frisk och inte övertränas. 

 

Towa

Född: 2011-11-16  –  2020-11-16

4 st SM pinnar i Agility
2 st Cert i Agility
Inoff Lydnadschampion (blandras)
Rally RDN-RDF-RDA

 

Towa vår underbara kloka trygga tjej. Hon kom in i vårt liv i en period där jag absolut inte skulle ägna all min tid åt hundträning och tävlande. Jag hade paus, hade träffat Per, renoverade hus och tog hojkort. Därav blev det en blandras. Towa är den lugnaste hund jag någonsin har haft. Vi märkte knappt av hennes valptid. Men jag kunde ju inte riktigt hålla mig från träningen i alla fall. Nåt nytt kunde man ju prova nu när det inte var allvar längre. Varför inte agility. Det var superkul! Lydnad kunde jag inte tänka mig för hon var så otroligt lugn i alla lägen och jag är ju lite fartfixerad! Men hur det var så startade vi i alla fall till slut en lydnadstävling. Det gick över förväntan i gamla klass 1 vinst, klass två vinst och klass tre likadant. Vi gick vidare till elit tog 2 första pris och sen blev det regelrevidering och jag gav nästan upp. CIRKUSMOMENTET!
Då växte hornen, bara ett första pris till i nya Cl. III. Vi kirrade det och hon fick sin inoff titel, lydnadschampion. Vilken seger och vilken lycka!

Det rullade på i Agility och 2016 i ny säsong hade vi skrapat ihop 4 SM pinnar, vi behövde bara två till. Då fick jag neuroborrelia. Jag blev fruktansvärt sjuk och var totalt utslagen under ett halvår. När jag började friskna till var jag långt ifrån kapabel att ens kunna träna agility, så hela kvaltiden bara försvann. Vi kom aldrig tillbaka i agilityn. Det blev en kort intensiv karriär i Rally med diplom upp till avancerad. Då hade Vässa startat elitklass i sök, tagit 2 cert med fina poäng och det blev fokus på att kvala till SM i sök.Det var bara ork till sök under hela 2019.
Det blev dessvärre inga fler tävlingar för Towa.
Hösten 2020 var vi på en seniorkontroll hos Eva Laneek på Falkenbergs Djurklinik. Hon fick så mycket beröm för att hon var i så fin form. På eftermiddagen ringde Eva och jag hörde direkt att något var på tok. Towa hade skyhöga levervärden och Eva hade bokat en tid dagen efter för ett ultraljud.  Det visade sig vara en förstoppad gallblåsa. Det är inga bra odds på den diagnosen. Vi rycktes in i förtvivlan, vi provade att medicinera men det gav inget resultat. Towa fick somna in hemma hos oss tillsammans med hela sin flock.
Vad vi saknar dig vår älskade Towa!

 

Tess

Född

M:
F:

Uqie

Falkvindens UQIE

Född

M:
F:

Ira

Spinoys Ireene IRA

Född

M:
F:

Caddie

Spinoys Cerberus ”CADDIE”

Född

M:
F: