070 940 90 69 carina@clmdogs.se

Valp /unghund Bästa Starten

Bästa Starten!

Den här kursen grundar sig på BÄSTA STARTEN, Maria Brandel fd Hagström och Siv Svendsens bok.

Här startar vi med rätt mål i sikte och lär in fina grunder i högt engagemang. Vi leker in många olika övningar som bildar små pusselbitar, som ni sedan sätter ihop till svårare övningar. På det här sättet blir det lätt och roligt för både er och hunden.

Hur viktig är en bra relation och hur skapar vi den? Ni skall få lära er att leka på rätt sätt med er hund! Leker vi mycket och med högt engagemang i leken, bygger vi den bästa relationen med vår hund. Det är här vi skiljer på en hund som har hög förväntan på sin matte/husse eller en hund som går sin egen väg, och ”checkar ut”.

Delar som vi skall jobba med:

Checka in: I dessa övningar ger vi inte hundarna någon chans att fastna i nosfläckar eller sticka iväg. Hundarna älskar övningarna och ni skapar bra verktyg för att hunden väljer att vara tillsammans med er.

  • Brända fingrar
  • Hopp i havet
  • Kaninen
  • Statyn

Targets: Med hjälp av en target styr vi hunden till en punkt där vi vill placera den. Handtarget är nära oss. Med tasstarget styr vi ut hundarna på avstånd.

  • Handtarget
  • Tasstarget

Fokus/stadga: Med hjälp av nedan övningar skapar vi stadga och fokus i hundarna. Övningarna bygger sen vidare på att få hunden att stanna kvar när vi lämnar den tex för en en paus/vila. Vi bygger också upp en aktiv  stadga på hunden, när vi tex vill att hunden först sitter kvar för att sedan komma snabbt på en inkallning.

  • Omvänt lockande
  • Klara-Färdiga-Gå!
  • Indianen

Miljö och underlag: Här kommer era hundar att få testa att ta sig upp och runt på olika saker. Ni får gå upp på däck, igenom däck, gå balansgång över en spång, gå en liten labyrint. Allt detta tillsammans med sin husse och matte som stöttar och finns vid sidan. Det här bygger mycket självförtroende i hundarna som oftast älskar dessa övningar.

 

 

 

Bästa Starten/Banor!

Banor: Det är en fröjd att leka in ovan övningar, för att sen lägga in dessa i banorna. Man blir imponerad över hur snabbt och lätt valp/unghunden klarar av att ta sig runt en bana i fullt engagemang. Vi tränar också tidigt på hundarnas uthållighet. Att bli duktiga på att hålla fokus utan att checka ut under hela banan.

Valpar från 12 v – max 10 månader är välkomna.

Max 6 deltagare. 

Plats: CLMDOGS 10 min öster om Ullared.
Tid: KL: 18.00 – 19.30.
Kursdagar: 26/9, 3/10, 10/10, 17/10 avslutning 24/10.
Pris: 1.800 kr.

Om kursen är fullbokad och du är intresserad av en ny kursstart, skicka e-post till carina@clmdogs.se