070 940 90 69 carina@clmdogs.se

Grundfärdigheter i SPÅR

Hundar behöver mental aktivering för att må bra och en av de bästa formerna är nosarbete. Personspår är en aktiveringsform som är både kul och nyttig. Att spåra stärker ert samarbete och utvecklar er relation.
Du kommer i den här kursen att lära dig grunderna för ett personspår. Här får du tips och råd både teoretiskt och praktiskt hur du lägger spår och utvecklar träningen.

  • Vi startar upp med teori både om hundens luktsinne och vad som händer i spåret under olika väderleksförhållanden och diverse olika underlag/vegetation som spåren kommer att erbjuda.
  • Vi kommer att prata om den viktiga länken mellan er, nämligen spårlinan. Vi kommer också att titta lite på olika selar och se hur dessa kan påverka hunden i spårarbetet.
  • Ni kommer att få hjälp med startar upp markering av en spårpinne eller ett annat föremål. Att markera en spårpinne eller ett annat föremål i spåret tar olika lång tid att lära in på respektive hund. Men oftast går det ganska snabbt. Vi tittar enskilt på varje hund, så ni får en bra träningsplan.
  • En viktig del som vi kommer att gå igenom väldigt noga det är att hitta rätt aktivitetsnivå för din hund i spåret. Det är annars väldigt lätt att spåret blir en enda lång dragkamp och när det går för fort blir det oftast fel med resultat att hunden tappar spåret.

Spår kursen kan även anpassas till dig som kommit lite längre i träningen. Eftersom ni får individanpassad spårträning fungerar det fint genom att lägga in större utmaningar i spåret. Eller så kanske det uppstått problem i spårträningen som du vill ha hjälp med för att komma vidare. Då tittar vi givetvis på det.

När man väl har fått lite förståelse för vad ett spår innebär och man kan börja lägga in alla möjliga utmaningar i spåret, då är man fast!

Personspår är en godkänd aktivitet och är berättigat till FRISKVÅRDSBIDRAG.

Max 4 – 5 deltagare.
4 tillfällen x 3 timmar.
Onsdagar KL: 16.00 – 19.00
Start: 6/3, 20/3, 3/4 och 17/4.
Pris: 2.000 kr.

Om kursen är fullbokad och du är intresserad av en ny kursstart skicka e-post till carina@clmdogs.se